Relu, ministru cu executare

Leave a comment

16 July 2013 by lectiadeistorie

Relu, liberal şi băiat bun, a fost dat în vileag precum că ar fi făcut o afacere. A vândut nişte  transformatoare vechi la preţ de nou. O bagatelă! Plus că a avut bunul simţ de a le curăţa (transformatoarele, adică!) de păreau noi. Ei, şi pentru atâta lucru l-au condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. E drept că n-a rămas definitivă condamnarea fiindcă o contestă şi el, Relu, dar şi DNA care cere 15 ani!

A apucat, ca ministru, să facă istorie cu două premiere. Una că e primul ministru în funcţie condamnat cu executare din istoria Justiţiei româneşti. A doua că a demisionat prin telefon. Atâta s-a priceput şi el.

Intr-un fel, e şi de înţeles. Păi, uşor i-a fost când s-a văzut pe scaunul pe care au şezut înaintea lui Brătienii (tatăl şi fiul), Cantacuzino Nababul, Titu Maiorescu, Mihail Kogălniceanu, Alexandru Marghiloman? L-a luat cu ameţeală! Jena, spaima că n-o face faţă comparaţiilor, istoria- toate au concurat la nemernicirea bietului om.

Că şi ăştia, înaintaşii adică, ceva de speriat, domnule! Nababul- proprietar de palat pe Calea Victoriei, actualmente muzeu (noroc nu nor’sa, ce să zic!), Titu Maiorescu- mare om de cultură de-l publică pe Eminescu, Kogălniceanu- om şi statuie mai jos de Universitate pe Bulevard, ăl de aduse monarhia, Marghiloman- o gomoşenie de om, i-a şi zis nevasta la un moment dat că e un fals, noroc cu argintăria! Cică-şi spăla rufele la Londra, ptiu!

Și el, care vindea blugi- noi, maximum prespalati- in Iași, care și-a făcut prima firmă cu bani împrumutați, care a început onest, ca un bișnițar oarecare! El, care a trudit din greu pân-a ajuns baron, care s-a chinuit, a negociat, a cerșit, s-a cununat oportun, a răbdat mentori de toată sila ca să parvină… uite!

dcnews.ro

dcnews.ro

Păi, bietul Relu, să n-o ia razna?! Că nu-i uşor. Numai cine n-a fost ministru nu crede. El, băiat simplu, cu origini sănătoase, cu ochii uşor lăsaţi în jos la colţuri, cu zâmbet blajin a fost nimic altceva decât victima unor împrejurări nefaste. Care l-au făcut ministru.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

Lectiadeistorie's blog

Istoria nu este nimic mai mult decat amintiri reimprospatate. Peter C. Newman

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Jurnalul.ro

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Adevarul.ro

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Ziarul Gandul

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Bucurestii Vechi si Noi

Just another WordPress.com site

%d bloggers like this: