Spre neuitare (I). Despre lupte şi luptători

Leave a comment

24 August 2012 by lectiadeistorie

In 21 august a.c., Curtea Constituţională a confirmat rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central şi a constatat că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns “DA” la întrebarea “Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar 943.375 (11.15 %) au răspuns “NU”. (Gândul)

Cu acest prilej, vorbele au început să curgă. Iată-le, spre informare şi deliciu:

“O aştept pe doamna Monica Macovei să mă aresteze. Aştept Parchetul-partid sau partidul-Parchet, care impune minoritar voinţa sa românilor, să mă aresteze pe mine şi pe cei toţi care suntem în slujba acestor oameni”.

Decizia CCR este nedreaptă. Chiar dacă respectăm decizia CCR şi Traian Băsescu va redeveni preşedinte, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedinte legitim al României, iar noi nu-l recunoaştem“.

“Nu se poate pune problema coabitării. Obligaţia noastră politică nu este faţă de CCR, este faţă de cei 7,5 milioane de oameni. Am declarat că mă voi retrage, spun clar: nu mă retrag din politică pentru că Traian Băsescu a fost demis de români”.

“Am făcut ceea ce trebuia făcut, aţi făcut lucrul corect în democraţie. Nu renunţaţi la convingerea că votul vostru contează. Traian Băsescu nu-şi va da demisia. Propaganda sa plătită gras va continua să mintă. Nu avem de ales, trebuie să continuăm lupta cu încredere în democraţie şi respectarea legii. Toţi cei care azi serbează victoria împotriva poporului român se bazează pe teamă. Vom lupta până la capăt şi vom elibera ţara“.

Asta înseamnă regimul Băsescu, sfidarea a ceea ce vor oamenii şi încălcarea prin forţă a unor realităţi socio-politice“.

“Astăzi pare că voinţa unor politruci, cu tot imensul lor aparat de susţinere, a învins voinţa a opt milioane şi jumătate de români“.

“Să nu amestecăm lucrurile. Această poveste cu economia afectată de suspendarea lui Traian Băsescu noi nu o înghitem. Economia României a fost pusă pe butuci de guvernările regimului Traian Băsescu. Niciodată, dar niciodată, pentru un om care crede în democraţie şi mă refer acum la un simplu cetăţean, nu va fi convingător argumentul «Taci, înghite, nu-ţi exprima voinţa că scade leul»”.

“Eu cred că este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona“.

Autor: George Crin Laurenţiu Antonescu, Preşedinte interimar al României

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

Lectiadeistorie's blog

Istoria nu este nimic mai mult decat amintiri reimprospatate. Peter C. Newman

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Jurnalul.ro

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Adevarul.ro

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Ziarul Gandul

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Bucurestii Vechi si Noi

Just another WordPress.com site

%d bloggers like this: