Lecţia

Leave a comment

29 July 2012 by lectiadeistorie

Dacă o vedeam pe stradă, aş fi ezitat, cu respect, înainte să trec pe lângă părul ei alb, pieptănat ca al reginei Elisabeta a Marii Britanii şi la fel de alb. Era o doamnă în vârstă, îmbrăcată în negru. E drept, două nuanţe de negru – una mai deschisă la fustă şi alta mai inchisă la bluza – maiou. Pe umăr îşi ţinea poşeta, o poşetă oarecum modernă pentru vârsta ei, fără să pară nepotrivită însă.  Stătea pe trotuar, alături de alţi privitori. Fusese o doamnă drăguţă şi era încă, chipul păstrase fineţea trăsăturilor şi, în cele două dungi verticale care străjuiau gura, mai ezitau urmele zâmbetului care i se încrustase pe faţă după atâtea decenii de utilizare. Văzând-o, mă gândeam chiar ce aer britanic are, ce parfum aristocratic degajă faptura ei sexagenară şi cât de puţin noroc i-a lipsit ca să se nască la locul ei, adică sub cerul gri al Londrei.

Pe şosea trecea o tânără. Purta un tricou alb, blugi sumetecaţi la gleznă şi opincuţe. Era blondă, cu părul tăiat scurt şi părea preocupată de o inscripţie făcută cu creta pe carosabil. Dealtfel, se oprise la un moment dat şi făcuse câteva fotografii cu aparatul pe care-l avea la gât. Acum se întorcea cu gândul aiurea şi privirea rătăcind fără ţintă.

Deodată, doamna cu aer britanic s-a despins de lângă perete şi s-a îndreptat, în aprobarea companionilor ei, de tânăra blondă. Părea că vrea să-i ţină calea, s-o oprească. Când a fost suficient de aproape cât să fie bine auzită şi de trecătoare, dar şi de cei de pe trotuar, sosia reginei britanice a glăsuit: „Te-a trimis tat’tu?! Nu ţi-e ruşine, scoafă ce eşti?! Ordinaro!”

Tânăra blondă era Ioana Băsescu. Doamna vârstnică votase DA la referendum şi acum făcea o plimbare la vila Dante, răspunzând astfel graţios invitaţiei dlui Victor Ponta, primul ministru al României. Era 29 iulie 2012, la Bucureşti. Soarele ardea nemilos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

Lectiadeistorie's blog

Istoria nu este nimic mai mult decat amintiri reimprospatate. Peter C. Newman

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Jurnalul.ro

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Adevarul.ro

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Ziarul Gandul

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Bucurestii Vechi si Noi

Just another WordPress.com site

%d bloggers like this: