Cu cine se învecinează URSS

Leave a comment

4 July 2012 by lectiadeistorie

Incă nu ne-am revenit din uimire, așa că s-ar putea să nu fim astăzi prea coerenți. Mă refer la noi, cei care am stat ieri, 3 iulie, cu ochii pe ecranele televizoarelor sau ale computerelor unde știrile se actualizau cu viteză aducând amănunte uluitoare.

Care va să zică, pe scurt, în câteva ceasuri de caniculă și nebăgare de seamă, Senatul , Camera Deputaților și Avocatul Poporului au fost decapitate. In locul titularilor au apărut figurile noii puteri.

In locul lui Vasile Blaga, al doilea om în stat e Crin Antonescu. Adevărul este că bietul George Crin Laurențiu Antonescu nu mai avea răbdare. Da’ cât să rabzi?! In sfârșit, mai cu japca, mai cu forța a pus mâna pe un scaun de primă mărime, primul pas către scaunul de la Cotroceni. Acum se pregătește de asaltul cel mare care-l va propulsa în casa Mariei de Edinburgh și a lui Ferdinand cel Fidel.

In locul Robertei  Anastase, celebra blondă cu probleme la matematici, a ajuns în fruntea Camerei Deputaților un anume domn Zgonea.  Acesta, șef al deputaților PSD, se face cunoscut printr-un blog cu numeroase greșeli de scriere și prezența frecventă la televiziune. Pentru că nu era suficient, va rămâne în memoria publică pentru multă vreme  grație unei ziceri antologice și anume: “(Blaga și Anastase) Pot să sesizeze și pe mama Curții Constituţionale”. Cu alte cuvinte, “ Mama lu’ Curtea Constituţională, dacă vine Blaga şi Roberta la matale,  goneşte-i,  că noi ne jucam frumos şi ei nu ne lasă !”

Avocatul Poporului a devenit de aseară blajinul prof. univ. dr.  Valer Dorneanu care înlocuieşte astfel pe prof. univ. dr. Gheorghe Iancu. Câte ceva despre Avocatul Poporului aflăm de pe prima pagină a site-ului: “Eficacitatea Avocatului Poporului  în realizarea menirii sale constituţionale depinde de doi factori foarte importanţi, şi anume: personalitatea celui care îndeplineşte o asemenea demnitate şi modalitatea în care această instituţie este percepută de societate.” Despre cum devii avocat al poporului aflăm însă din altă parte şi anume din Telegramele lui Caragiale:

 „D. președinte al Consiliului

București

Avocat public Pamfil mort subit. Raportându-mă la depeșa confidențială de azi noapte, cu respect stăruesc a se numi în postul rămas vacant persoana știută, de care acuma garantez.

p. Prefectul de X…

Directorul Raoul Gregoraschco.

Pentru toate aceste schimbări numai naivii mai pot cere argumente. Şi, mă rog, de ce argumente?! “Cu cine se învecinează URSS? Cu cine vrea!“ Aţi uitat? Aşa repede?! Atunci să vă fie de bine.

3 iulie 2012. Prima zi din restul vieţii noastre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

Lectiadeistorie's blog

Istoria nu este nimic mai mult decat amintiri reimprospatate. Peter C. Newman

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Jurnalul.ro

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Adevarul.ro

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Ziarul Gandul

Cine uită nu merită! (N.Iorga)

Bucurestii Vechi si Noi

Just another WordPress.com site

%d bloggers like this: